voetbalzone

‘De aanbieding van Manchester City was financieel niet eens het beste’

Gijs Freriks20 dec 2016, 12:00
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2016, 12:00
Advertentie

Gabriel Jesus stapte in augustus voor naar verluidt 32 miljoen euro over van Palmeiras naar Manchester City en maakte het seizoen nog af in Brazilië, maar hij had ook voor andere clubs kunnen kiezen. De negentienjarige aanvaller zegt in het magazine FourFourTwo dat er ‘veel interesse’ was.

/

“Ik ga de namen van die clubs niet verklappen”, voegt de zesvoudig international eraan toe. “De beslissing om naar Man City te gaan heb ik genomen, samen met mijn familie en mijn zaakwaarnemer. Het was ook niet eens de beste financiële aanbieding. We hebben veel dingen afgewogen, maar waardeerden uiteindelijk het gehele project van Man City. Ik ben erg blij met mijn beslissing, want City is een grote club in een voetbalgek land. Daarnaast is de Premier League een van de beste competities.”

De aanwezigheid van Josep Guardiola was voor Gabriel Jesus eveneens een reden om naar het Etihad Stadium te verhuizen. “Hij is een uitstekende trainer, een van de beste coaches in de wereld. Ik kan niet omschrijven hoe trots ik ben wanneer hij iets positiefs over mij zegt. Ik ben trots dat hij van mijn speelstijl houdt, maar dat is voor mij niet voldoende. Ik moet namelijk laten zien dat hij het bij het juiste eind heeft gehad door mij te halen.”

Bezig met laden …