voetbalzone

‘De actie van Ibrahimovic was een succes, maar hij moet niet weer doen’

Thijs Post17 feb 2015, 10:05
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2015, 10:05
Advertentie

Zlatan Ibrahimovic vierde zaterdag een doelpunt tegen SM Caen door zijn shirt uit te trekken. Op zijn lichaam had de superster van Paris Saint-Germain vijftig tijdelijke tatoeages laten aanbrengen: de namen van mensen in hongersnood. Ibrahimovic steunde met zijn actie het wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties. Coach Laurent Blanc prijst de actie van zijn aanvaller, maar draagt de Zweed toch op het niet meer te doen.

voetbalzone

“Ik ben me bewust van zijn werk voor de stichting, al wist ik niet dat hij de namen op zijn lichaam getatoeëerd had. Zijn actie haalde daardoor de voorpagina van alle kranten en websites, dus in dat opzicht was de actie een succes voor hem en de stichting. Het kostte ons echter een gele kaart”, laat Blanc optekenen in de Franse media.

“Stel dat het een intense wedstrijd was geworden en dat hij een tweede gele kaart had gekregen. Dan was de wedstrijd voorbij voor ons. Ik weet niet of het een goed idee was om zijn shirt uit te trekken. Als hij in de Champions League scoort tegen Chelsea, hoop ik dat hij zijn shirt niet opnieuw uittrekt.”

Bezig met laden …