voetbalzone

‘De artsen zeiden dat ze Theo moesten beschermen tegen de munten’

Erik van Dam04 jan 2014, 21:11
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2014, 21:11
Advertentie

In de laatste fase van de FA Cup-wedstrijd Arsenal-Tottenham Hotspur moest Theo Walcott met een lichte blessure van het veld. Eenmaal buiten de lijnen stak de aanvaller van Arsenal zijn handen op naar het uitpubliek en maakte hij met zijn vingers de uitslag duidelijk: 2-0. Dat kwam hem op een salvo aan munten te staan. Arsène Wenger zegt dat het echter andersom ging met Walcott.

/

“De medische mensen die Theo wegdroegen zeiden tegen me dat het munten regende en dat ze hem moesten beschermen, misschien dat hij daarom dat gebaar maakte”, sprak de trainer van Arsenal na afloop. “Ja, dat is wat mij verteld is. Wat hij daarna deed vond ik niet per se aanstootgevend. Je kunt ieder incident belichten, dat snap ik, maar het was een actie waarmee hij niemand beledigde”, aldus Wenger. De trainer zegt dat hij niet denkt dat de Engelse bond er een zaak van maakt.

Over de wedstrijd zelf was le Professeur ruimschoots tevreden. Arsenal bereikte de vierde ronde in de beker door de aartsrivaal te kloppen en het spel was goed: the Gunners creëerden veel kansen. “De snelheid zat er flink in en ik denk dat we in beide helften domineerden: verdedigend en aanvallend. Achterin stond het allemaal goed en we waren voortdurend gevaarlijk”, had de Fransman gezien.

Bezig met laden …