voetbalzone

‘De autoriteiten en tegenstanders hebben geen respect voor Afrika’

Gijs Freriks15 mei 2014, 22:07
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 22:07
Advertentie

Nog nooit werd een land uit Afrika wereldkampioen; Kameroen was in 1990 het eerste land uit het continent dat tot de kwartfinales reikte. Aan het mondiale eindtoernooi in Brazilië doen komende zomer Ivoorkust, Nigeria, Ghana, Algerije én Kameroen mee en Samuel Eto’o, spits van het laatstgenoemde land, denkt dat enkele van deze naties hoge ogen kunnen gooien.

voetbalzone

“Mensen denken dat Afrika er alleen voor spek en bonen bij is”, zegt Eto’o in gesprek met AfricanFootball. “Dat komt doordat voetbalautoriteiten en tegenstanders ons niet respecteren. Afrika moet zo hard mogelijk vechten en waarom kan een land van ons niet het WK winnen? Kijk maar eens naar de Afrikaanse spelers die bij Europese topclubs spelen.”

“Yaya Touré heeft veel goals gemaakt voor Manchester City en als hij Lionel Messi had geheten, hadden we het er over drie jaar nog steeds over gehad”, vervolgt de spits van Chelsea, die voor zijn vierde WK staat en reeds 116 interlands speelde. Kameroen neemt het in de groepsfase op tegen Kroatië, Mexico en Brazilië. “Maar ik ben niet bang”, zegt Eto’o. “In voetbal is alles mogelijk.”

Bezig met laden …