voetbalzone

‘De belangstelling van Ajax heb ik altijd serieus genomen en hij ook’

Daniel Cabot Kerkdijk22 okt 2013, 07:12
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2013, 07:12
Advertentie

Virgil van Dijk stond maandenlang bij Ajax in een schaduwteam, maar uiteindelijk werd de interesse uit Amsterdam in de verdediger niet concreet. De regerend landskampioen opteerde voor de komst van Mike van der Hoorn en Van Dijk maakte de overstap naar Celtic. Dinsdagavond staan de clubs tegenover elkaar, in het kader van de derde speeldag van de groepsfase van de Champions League.

/

Zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin erkent dat Ajax ook ‘een hele mooie club’ zou zijn geweest voor zijn cliënt. “De interesse van Ajax heb ik dan ook altijd serieus genomen en Virgil ook, maar het is niet gebeurd”, vertelt de belangenbehartiger in gesprek met Ajax Showtime. “Toen het erop aankwam, was Ajax uiteindelijk nooit een concrete optie.”

“Er waren destijds wel andere clubs die echt concreet waren, maar Ajax zat daar niet bij”, verzekert Chin. “Nu heeft Virgil het heel erg naar zijn zin in Glasgow.” Van Dijk is inmiddels niet meer uit de basis van Celtic weg te denken. De ex-speler van FC Groningen speelde tot dusver dertien officiële duels voor de katholieke grootmacht uit Glasgow.

Bezig met laden …