voetbalzone

'De bemoeienis van City betekent niet dat ik allemaal topspelers kan halen'

Bart Kruyt20 mrt 2014, 06:42
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 06:42
Advertentie

John van 't Schip blijft aan als hoofdtrainer van Melbourne Heart. De oefenmeester keerde een paar weken geleden terug bij de Australische club waar hij al eerder werkzaam was, om Melbourne Heart weer uit het slop te trekken. Dat is gelukt en woensdag tekende Van 't Schip een driejarig contract bij de vereniging, dat wordt geholpen door Manchester City.

voetbalzone

De eigenaren van de Engelse topclub kochten begin 2014 de aandelen van de club uit de A-League. "Nee, het is niet de bedoeling dat ik op termijn Manuel Pellegrini bij City vervang, maar we willen volgend seizoen met Melbourne Heart wel een rol van betekenis spelen in de kampioensrace", zegt Van 't Schip tegen De Telegraaf.

"De bemoeienis van City betekent niet dat ik allemaal topspelers kan halen", die uitlegt dat er in Australië wordt gewerkt met een salarisplafond. In iedere selectie mag één speler meer verdienen en bij Melbourne Heart is dat op het moment Orlando Engelaar, maar dat wordt waarschijnlijk iemand die door tussenkomst van City naar Melbourne komt. Het is daarom de vraag of Engelaar blijft.

Bezig met laden …