voetbalzone

‘De beste drie aanvallers van het WK zijn Müller, Rodríguez en Robben’

Thijs Post10 jul 2014, 15:12
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2014, 15:12
Advertentie

Het WK zit er bijna op en de eerste lijstjes worden voorzichtig gemaakt. Volgens Emile Heskey, die in het verleden met de nationale ploeg van Engeland actief was op de grote toernooien, is Arjen Robben een van de spelers van het toernooi. Robben wordt door Heskey echter niet gezien als de allerbeste.

voetbalzone

“De beste aanvaller is Thomas Müller. Zijn werklust, zijn doelpunten, zijn veelzijdigheid”, somt Heskey op in een vraaggesprek met Goal. “Als ik de beste aanval van het WK moet kiezen, dan ga ik voor James Rodríguez, Müller en Robben.” De nationale ploeg van Engeland stelde teleur. “We moeten naar onze identiteit zoeken”, aldus de 62-voudig international. “Dat was altijd 4-4-2, we hebben iets anders geprobeerd en dat heeft niet gewerkt. Engeland was echter niet het enige grote land met problemen. Kijk maar naar Italië.”

Bij Italië was Mario Balotelli de gebeten hond. “Hij heeft veel talent, maar hij is natuurlijk wel wat onvolwassen”, vindt Heskey. “Ik vind het echter niet juist om de schuld bij hem neer te leggen. Hij is nu de zondebok voor alle Italianen. Ik verwijt hem alleen dat hij niet consistent is, je weet niet wat je aan hem hebt.”

Bezig met laden …