voetbalzone

‘De beste spelers gaan naar andere competities, de Serie A is in verval’

Thijs Post13 jul 2013, 16:28
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2013, 16:28
Advertentie

“De beste spelers gaan naar andere competities, de Serie A is in verval.” Het zijn de woorden van Alessandro Nesta, die recht van spreken heeft. De 37-jarige Italiaan, tegenwoordig actief voor Montreal Impact, speelde meer dan vierhonderd wedstrijden voor Lazio en AC Milan. De reden voor het verval van de Serie A zoekt Nesta in de hoek van het geld.

/

“Er is geen geld meer in Italië. De beste spelers gaan naar andere competities, Spanje, Engeland en Duitsland. De Serie A is in verval”, zegt de 78-voudig international in gesprek met de BBC. Nesta is wel blij met de transfer van Carlos Tévez van Manchester City naar Juventus. “Ik had niet verwacht dat een speler als Tevez op dit moment in de Serie A zou willen spelen. Dat heeft Juventus goed gedaan.”

Nesta wil na zijn carrière als voetballer aan de slag als trainer en de mandekker heeft met name veel geleerd van Carlo Ancelotti. Ancelotti werkte samen met Nesta bij AC Milan, komend seizoen staat hij aan het roer van Real Madrid. “Het is niet makkelijk om de trainer van Real te zijn, want er is altijd veel druk. Ancelotti presteert juist erg goed onder druk, daarom is hij de beste trainer voor Real. Bij AC Milan liep hij altijd rond met een lach.”

Bezig met laden …