voetbalzone

De Boer: ‘Ajax kan zich geen nederlaag permitteren’

Erik van Dam30 sep 2015, 19:39
Laatst bijgewerkt: 30 sep 2015, 19:39
Advertentie

Ajax speelde in de eerste speelronde van de Europa League gelijk tegen Celtic (2-2) en hoopt donderdag te winnen bij Molde FK. Tot nu toe was Rapid Wien de enige club die Ajax dit seizoen versloeg en Frank de Boer gaat in Noorwegen voor de drie punten. Hij weet echter dat Molde FK een prima ploeg is, die doordrong tot de groepsfase nadat men afrekende met Standard Luik.

voetbalzone

Aanvankelijk streden de Noren om een plaats in de groepsfase van de Champions League, maar nadat Pyunik uit Armenië verslagen werd ging het mis tegen Dinamo Zagreb. De Boer meent dat zijn eigen team op papier favoriet is voor de wedstrijd van donderdag. Maar dat zegt niet alles, weet hij. “Molde heeft bewezen een goede ploeg te hebben. Ze kunnen een echte teamprestatie leveren en dat ook nog eens onder druk.”

“Ze hebben niet voor niets in de voorronde Standard Luik uitgeschakeld en hun eerste duel van Fenerbahçe met 3-1 gewonnen”, sprak De Boer. Hij zegt dat Ajax het zich niet kan permitteren om na de 2-2 tegen Celtic nu te verliezen in Scandinavië: dat zou de doortocht naar de knock-outfase ernstig bemoeilijken. “Als je verder wil in de groep, moet je drie keer thuis winnen en misschien een keer een uitwedstrijd.”

In gesprek met Ajax Life besprak De Boer ook het kunstgras van Molde FK. Of het een voordeel is dat Ajax daar wat ervaring mee heeft door de vele kunstgrasvelden in Nederland, weet de trainer niet. “Zij zijn het gewend, wij trainen er woensdag voor het eerst op. Gelukkig is het goed weer voor kunstgras. Het regent en dat is bevordelijk voor ons spel, denk ik. Sinds we op kunstgras spelen, gaat het vrij aardig. Als we het slecht doen, zie ik dat niet als excuus”, aldus De Boer.

Bezig met laden …