voetbalzone

De Boer: ‘Arek komt eraan, maar Kolbeinn is fitter dan ooit en strijdbaar’

Thijs Post31 okt 2014, 12:58
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2014, 12:58
Advertentie

De roep om Arek Milik wordt steeds groter in Amsterdam, maar voorlopig houdt Ajax-trainer Frank de Boer vertrouwen in Kolbeinn Sigthórsson. De IJslander zal zaterdag tegen laagvlieger FC Dordrecht dus in de basis beginnen. Volgens de oefenmeester verschillen de twee spitsen niet zoveel. Volgens de coach zijn het dezelfde types.

voetbalzone

“De ene is rechtsbenig en de ander is linksbenig, verder zijn het qua type twee gelijkwaardige spelers”, tekent Ajax Showtime op uit de mond van de coach. “Ik kijk hoe Kolbeinn speelt en Arek zich manifesteert. Arek komt eraan, maar Kolbeinn is fitter dan ooit en strijdbaar. Het is denk ik een kwestie van tijd voordat hij zichzelf gaat belonen.”

Niklas Moisander begint tegen FC Dordrecht ook weer in de basis. In het bekerduel met SV Urk mocht Stefano Denswil het nog laten zien. “Ik vind Moisander op dit moment nog iets beter dan Denswil, daarom kies ik voor Niklas”, aldus De Boer. Voor Lerin Duarte, die voor 2,5 miljoen euro werd gekocht, is voorlopig nog geen plek. De coach spreekt van ‘moordende concurrentie’. “Lerin zal zich erin moeten vechten. Op dit moment is het niet goed genoeg.” Overigens kan De Boer tegen Dordrecht weer een beroep doen op de van een hamstringblessure herstelde Thulani Serero.

Bezig met laden …