voetbalzone

De Boer baalt: 'Hij klopte op de deur, zat dicht tegen de basis aan'

Bart Kruyt09 aug 2013, 15:25
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 15:25
Advertentie

Toby Alderweireld is op dit moment de eerste keus als rechter centrale verdediger bij Ajax, maar het valt niet uit te sluiten dat de Belgisch international deze maand nog vertrekt uit Amsterdam. Mocht het zover komen, dan staat Mike van der Hoorn klaar om hem op te volgen. Joel Veltman was daar ook een kandidaat voor, maar hij zit voorlopig in de lappenmand.

/

Veltman raakte maandag in het duel tussen Jong Ajax en Telstar geblesseerd aan zijn knie uit de donderdag gemaakte MRI-scan is gebleken dat de mandekker een scheurtje in de binnenband van zijn rechterknie heeft opgelopen. Voor het herstel staat vier tot zes weken. "Het is sneu voor hem, want hij was heel goed bezig", zei Frank de Boer vrijdag op de persconferentie.

"Joel speelde met veel vertrouwen en de afstanden tussen spelers werden kleiner", vervolgde de coach. "Hij klopte op de deur, zat dicht tegen de basis aan, dus dit is heel jammer voor hem. We gaan nu niet rekken om Toby hier te houden: als er een club komt die hem bevalt, dan zal hij wel vertrekken. Of Van der Hoorn dan in de basis kan spelen? Ik zou niet weten waarom niet."

Bezig met laden …