voetbalzone

De Boer baalt van nieuwe zeperd: ‘Laat zien dat je een kerel bent’

Daniel Cabot Kerkdijk27 feb 2014, 20:45
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2014, 20:45
Advertentie

Ajax verloor donderdag opnieuw kansloos van Red Bull Salzburg. Het elftal van trainer Frank de Boer ging dit keer met 3-1 onderuit. Vorige week waren de Oostenrijkers al met 3-0 te sterk. Mike van der Hoorn opende de score met een eigen doelpunt, waarna Sadio Mané de marge verdubbelde. Jonathan Soriano tekende voor 3-0, voordat Davy Klaassen de eindstand bepaalde op 3-1.

“Salzburg was gretiger dan Ajax" constateerde De Boer via de officiële kanalen van Ajax. "Ze waren bijvoorbeeld telkens eerder bij de bal. In alle opzichten zijn ze terecht door naar de volgende ronde. Ze waren gewoon mannelijker dan wij.” De oefenmeester wil de knop snel omzetten richting de topper van komend weekeinde tegen Feyenoord. “We kunnen heel dramatisch doen over deze uitschakeling, maar Salzburg is gewoon een heel goed team. Hier moeten we van leren.”

In gesprek met Ajax Life ging De Boer verder in op ‘de mannelijkheid’ van Salzburg. “Als er spelers in de lucht vlogen, waren wij het. Ik wil dat spelers er vol in gaan. Laat zien dat je een kerel bent. We lieten het gebeuren. Dat mag niet.” Dat Van der Hoorn en Stefano Denswil mochten starten, had een reden. “Ik heb rekening gehouden met komende zondag. Ik wilde Stefano en Mike tegen dit soort tegenstanders zien en was ook van plan om Siem de Jong en Christian Poulsen te wisselen na een uur."

Bezig met laden …