voetbalzone

De Boer baalt van Sanogo: 'Als Milik met een blessure wegvalt, kan ik niets'

Bart Kruyt22 jan 2016, 13:34
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2016, 13:34
Advertentie

Ajax heeft nog minder dan anderhalve week de tijd om een nieuwe spits te vinden. Frank de Boer heeft nu al een paar keer duidelijk gemaakt dat hij een extra centrumaanvaller aan zijn selectie wil toevoegen, maar dat moet Arek Milik niet als een teken van wantrouwen zien: De Boer is juist erg tevreden over de ontwikkeling van de Pool, maar is minder te spreken over Yaya Sanogo.

voetbalzone

Sanogo wordt dit seizoen gehuurd van Arsenal, maar is vaker geblesseerd dan fit. “Dus als Milik met een blessure wegvalt, kan ik niets”, zei De Boer volgens Voetbal International op de persconferentie van vrijdag. “Wij willen kampioen worden en kampioen word je met twintig man, niet met elf. Arek is heel belangrijk, maar ik heb een tweede spits nodig die ook belangrijk kan zijn.”

De Boer vindt dat Milik prima bezig is: “Hij is er nog niet, maar doet heel veel dingen goed. Daarom stel ik hem ook continu op”, aldus de oefenmeester. Momenteel ziet hij Davy Klaassen, die zaterdag tegen Vitesse echter zal ontbreken vanwege een knieblessure, en Anwar El Ghazi als de beste alternatieven voor Milik. Ajax zal alleen een nieuwe spits halen als er eerst een speler wordt verkocht.

Bezig met laden …