voetbalzone

‘De Boer begreep de situatie bij Internazionale niet, het is een unieke club’

Dominic Mostert09 nov 2016, 18:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2016, 18:00
Advertentie

Internazionale heeft er volgens Youri Djorkaeff niet slim aan gedaan om Frank de Boer aan te stellen. De oefenmeester werd begin deze maand officieel ontslagen, nadat hij zeven van zijn eerste veertien wedstrijden had verloren. De samenwerking was gedoemd te mislukken, insinueert Djorkaeff.

/

De voormalig aanvaller speelde tussen 1996 en 1999 voor Inter en won in 1998 de UEFA Cup. "Onder De Boer vond Inter nooit de juiste balans. Hij kwam binnen, maar kende zowel de ploeg als de club niet. Inter laat zich vergelijken met geen enkele andere club in de wereld", verklaart Djorkaeff in gesprek met TMW.

"De personen die bij Inter werken, moeten een sterke persoonlijkheid hebben en moeten bovendien de situatie begrijpen. Natuurlijk hielpen de resultaten ook niet mee", stelt de 82-voudig international van Frankrijk. De Boer werd opgevolgd door Stefano Pioli en Djorkaeff hoopt dat hij het tij kan keren. "Ik hoop dat hij een ploeg creëert die serieus meedoet in de Serie A. Wat Inter nu nodig heeft, is rust."

Bezig met laden …