voetbalzone

De Boer beklaagt zich over Kishna: ‘Nou, dan moet je je actie maken’

Erik van Dam22 okt 2014, 09:48
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2014, 09:48
Advertentie

Ajax verloor dinsdagavond met 3-1 bij Barcelona en Frank de Boer vond dat zijn spelers te veel respect toonden voor de Spaanse topclub. De trainer pikte Niki Zimling en Ricardo Kishna eruit als teleurstellende schakels in Camp Nou. De Deense controleur had schuld aan een tegendoelpunt en Kishna stelde dusdanig teleur, dat De Boer al in de rust besloot hem te vervangen door spits Arek Milik; later kwam Anwar El Ghazi nog voor Kolbeinn Sigthórsson.

voetbalzone

De Boer sprak voorafgaand aan de wedstrijd over ‘met de borst vooruit spelen’, ‘lef tonen’ en respect voor de tegenstander. Hij zag dat zijn spelers hem collectief teleur stelden en vond dat het duidelijkst zichtbaar bij vleugelaanvaller Kishna. “Als je één tegen één kan spelen met je directe tegenstander, dan moet je dat doen. Volgens mij komt hij twintig minuten voor de rust alleen voor Dani Alves, nou, dan moet je je actie gaan maken.”

“En niet gaan denken hoe snel je de bal weer terug kunt spelen. Hij straalde niet uit van ik ga het even doen”, aldus De Boer in De Telegraaf. Ook Zimling was niet best in Camp Nou. Hij zat er tien minuten na rust doorheen en werd afgelost door Jaïro Riedewald, die een betere indruk maakte. “Ik vind ook dat het beter moet op dat moment”, legt De Boer uit.

Bezig met laden …