voetbalzone

De Boer betreurt beleid: ‘Nu zien we ze niet meer bij Barcelona’

Daniel Cabot Kerkdijk06 nov 2014, 19:10
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2014, 19:10
Advertentie
voetbalzone

Net als Frank de Boer is ook Ronald de Boer voorstander van het inpassen van eigen jeugd. Zo zet de oud-speler van onder meer Ajax en Barcelona vraagtekens bij de transfer van Luis Suárez naar het Camp Nou. In de optiek van De Boer moet Barcelona meer lef tonen en vastbesloten zijn als het gaat om het geven van een kans aan de eigen jeugd.

“In plaats van Suárez te halen, zou je er mijns inziens voor moeten kiezen om jeugdspelers een kans te geven. Maar goed, Suárez is er nu eenmaal en het is een geweldige voetballer die zich in de top heeft bewezen. Hij moet tijd en vertrouwen krijgen”, vertelde De Boer in gesprek met Esports COPE. “Hij zoekt nog naar de manier om met zijn ploeggenoten te spelen.”

De Boer had graag meer gezien van jeugdspelers als Sandro en Munir El Haddadi. “Ze hebben het heel goed gedaan en nu zien we ze niet meer. Dat is gewoon jammer. De spelers die in La Masia worden opgeleid, moeten een kans krijgen om te spelen. Nu gebruikt Barcelona andere spelers. Ik zou graag zien dat Barcelona meer eigen jeugd inpast in plaats van dure spelers te kopen.”

Bezig met laden …