voetbalzone

De Boer: 'Dan doe je een stap terug, misschien wel twee stappen'

Matthijs van Laar30 okt 2013, 12:11
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2013, 12:11
Advertentie

Frank de Boer had zich ten doel gesteld om met zijn ploeg mee te doen voor overwintering in de Champions League, maar afgaande op de eerste drie wedstrijden lijkt dat een heidens karwei te worden. Ajax verloor kansloos in Barcelona, hield een punt over aan de ontmoeting met AC Milan en ging ietwat ongelukkig onderuit bij Celtic. Het is volgens De Boer echter geen wet van Meden en Perzen dat de achtste finales van het kampioenenbal worden bereikt.

/

In Voetbal International legt hij uit dat de initiële doelstelling gebaseerd was op de selectie die hij bij aanvang van het nieuwe seizoen had. In de slotfase van van de transfermarkt moest Ajax echter bepalende spelers als Toby Alderweireld en Christian Eriksen laten gaan. “Dan doe je een stap terug. Misschien wel twee stappen”, legt De Boer uit in het weekblad.

Jeugdspeler Stefano Denswil vulde de plek van Alderweireld op, terwijl Lerin Duarte van Heracles kwam om het gemis van Eriksen op te vangen. “'Je kunt van Lerin Duarte niet verwachten dat hij van de ene op de andere dag het vertrek van Eriksen opvangt. Dat gaat stap voor stap”, aldus De Boer, die met zijn jonge ploeg vooral te maken heeft met veel wisselvalligheid. “Je ziet de kwaliteit van onze talenten, maar de ene keer scoren ze een drie en de andere keer een acht.”

Bezig met laden …