De Boer denkt aan nieuwe positie voor Fischer: 'Hij kan dat goed'

Bart Kruyt14 sep 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 09:50

Arek Milik weet in de eerste weken van dit seizoen nog niet echt te overtuigen in de punt van de aanval bij Ajax. De spits viel ook zaterdagavond tegen FC Twente weer tegen en werd tien minuten na rust vervangen. Frank de Boer besloot toen om Davy Klaassen naar de spits door te schuiven.

Klaassen was de wedstrijd begonnen op ‘nummer 10’, maar daar ging invaller Viktor Fischer spelen. “Ik wilde Viktor op 10 laten invallen”, vertelt Frank de Boer aan De Telegraaf. “In het oefenduel met FC Volendam liet hij zien dat goed te kunnen.” Het is goed mogelijk dat de Deen, die bij Ajax vooral als linksbuiten speelde, meer kansen zal krijgen op het middenveld.

Fischer was met de aansluitingstreffer (na een fantastische pass van Riechedly Bazoer) belangrijk voor Ajax en zag Nemanja Gudelj vanaf de strafschopstip de 2-2 binnen schieten. Ajax speelt aankomende donderdag in de Europa League tegen Celtic en Fischer hoopt dan op een basisplaats.