voetbalzone

De Boer en Ranieri zijn het eens: ‘Voetbal draait om méér dan geld’

Erik van Dam04 mrt 2016, 15:34
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 15:34
Advertentie

Het rommelt in het Europese topvoetbal: vertegenwoordigers van Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal en Liverpool kwamen eerder deze week bij elkaar om samen met een Amerikaanse zakenman te praten over het oprichten van een zogenaamde Super League. Tegelijkertijd lobbyen een aantal grote clubs bij de UEFA voor wildcards in de Champions League, zodat zij altijd verzekerd zijn van deelname aan het miljardenbal.

/

Ajax-trainer Frank de Boer wil in ieder geval niets weten van een nieuwe opzet van de Champions League, die kleine clubs duidelijk benadeelt: “Het slaat volgens mij helemaal nergens op. Waarom zouden grote clubs bevoordeeld moeten worden? Het lijkt me dat dit plan zo de prullenbak ingaat”, vertelt hij in gesprek met Ajax Life.

Hij krijgt bijval van zijn collega Claudio Ranieri, die met zijn Leicester City bezig is aan een prachtig sprookje. Hij kreeg vrijdag ook vragen over de zogenaamde Super League: “Een nieuwe competitie is misschien financieel aantrekkelijk, maar liefhebbers zullen er niets van moeten hebben”, vertelt de Italiaan aan The Guardian. “Ze moeten er ook rekening mee houden wat de fans willen, het draait niet alleen maar om het geld. Cultuur en fans zijn belangrijker dan andere zaken.”

“Zo gaat sport nu eenmaal. Ik begrijp dat ze iets willen veranderen, maar als er iets raars gebeurt moeten ze niet meteen de kleine teams de schuld geven. Ze moeten de schuld bij zichzelf zoeken. Misschien hebben ze een goed idee, maar ze moeten zich afvragen: ‘Waarom doet een klein team als Leicester het beter dan wij?’”, geeft hij zijn concurrentie nog even een veeg uit de pan.

Bezig met laden …