voetbalzone

De Boer geïrriteerd: 'Ik vind dat hij het goed doet als hij speelt'

Bart Kruyt06 apr 2015, 07:00
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2015, 07:00
Advertentie

Frank de Boer is niet tevreden over het niveau dat zijn ploeg dit seizoen heeft gehaald en wil in de zomer een paar nieuwe spelers aantrekken. De coach moet dan maar hopen dat zijn aankopen succesvoller zullen zijn dan de spelers die in het verleden zijn gekocht: hier zitten immers maar weinig succesnummers bij. Zondagavond werd De Boer daar bij Studio Voetbal op aangesproken.

voetbalzone

De coach gaf toe dat de komst van Niki Zimling een misser is geweest, maar raakte geïrriteerd toen Mike van der Hoorn een miskoop werd genoemd. "Ik snap dat niet", zei De Boer. "Van der Hoorn is een aankoop, maar die moet concurreren met Joël Veltman. Als Joël in vorm is, vind ik hem de beste verdediger van Nederland."

"Wij willen toch meedoen om het kampioenschap en in Europa? Dan moet je toch een goede vervanger hebben voor Joël, die het ook allemaal nog maar even moest laten zien. Wat als hij geblesseerd raakt? Ik vind dat Van der Hoorn het goed doet als hij speelt." Van der Hoorn is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax en speelde tot dusver achttien competitieduels voor de landskampioen.

Bezig met laden …