voetbalzone

De Boer geniet van zege: 'Laat ze maar proberen om ons nu in te halen'

Matthijs van Laar20 mrt 2016, 18:34
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 18:34
Advertentie
/

Ajax draaide zondag de rollen om in de top van de Eredivisie. Dankzij een knappe 0-2 overwinning bij PSV nemen de Amsterdammers de koppositie over van de Eindhovense concurrent en staat het elftal van Frank de Boer er plots het beste voor in de strijd om de landstitel. Dat wilde de Ajax-coach weten ook.

“Laat ze maar proberen om ons nu in te halen”, zei hij na afloop van de wedstrijd in het Philips Stadion. De Boer was tevreden over het resultaat van zijn ploeg, maar zag dat het lang niet altijd even eenvoudig ging. Na de vroege 0-1 van Arek Milik was het voor Ajax in de eerste helft vooral overleven. “De linies stonden te ver uit elkaar en we werden teruggedrongen. Riechedly Bazoer stond in de eerste helft vaak linkshalf, terwijl hij rechtshalf is. Daardoor kwamen we in de problemen.”

In de rust had de oefenmeester tijd en gelegenheid om een aantal aanpassingen te doen, waardoor zijn elftal na de pauze stabieler voor de dag kwam. “PSV werd daardoor ongeduldig en we kregen steeds meer ruimtes”, ging de coach verder op FOX Sports. “Dat hadden we beter kunnen uitspelen, want wij kregen vandaag de beste kansen. Onze jongens zijn volwassener geworden, beter geworden. Ze begrijpen nu wat er gevraagd wordt in dit soort wedstrijden.”

Bezig met laden …