voetbalzone

De Boer glundert na zesklapper: ‘Dit is het Ajax wat ik graag wil zien’

Gijs Freriks28 sep 2013, 23:29
Laatst bijgewerkt: 28 sep 2013, 23:29
Advertentie

Frank de Boer glimlachte zaterdagavond van oor tot oor, en dat was lang geleden. De wedstrijden tegen PSV en Barcelona werden met 4-0 verloren en FC Volendam bleek een hard te kraken noot in het bekertoernooi. Ajax won zaterdag met 6-0 van Go Ahead Eagles en de trainer genoot aan de zijlijn. “Ik heb zoveel plezier gezien bij de ploeg, dit is het Ajax wat ik graag wil zien.”

/

De regerend landskampioen keek bij rust nog tegen een doelpuntloze stand aan, maar in een tijdsbestek van zes minuten in de tweede helft liep de gastheer uit naar 4-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. “Ik heb de stijgende lijn gezien”, zei De Boer tegen FOX Sports. “Het is geen opluchting, want je weet dat het een keer gaat komen. Het verschil was dat we negentig minuten lang drukzetten, waardoor Go Ahead wel fouten moest gaan maken.”

De Boer had een basisplaats ingeruimd voor buitenspeler Lesley de Sa, die een prima indruk maakte. “Een halve assist, een hele assist en een doelpunt. Daar mag hij trots op zijn.” De Sa speelde in plaats van Kolbeinn Sigthórsson, maar de IJslander kwam al gauw in het veld voor de geblesseerde Bojan Krkic. “Die zijn we wel een paar weken kwijt”, aldus De Boer. De Spanjaard zal dinsdag dus in ieder geval niet in actie kunnen komen tegen AC Milan.

Bezig met laden …