voetbalzone

De Boer haalt door problemen achterin debutant bij Ajax-selectie

Erik van Dam20 feb 2016, 12:49
Laatst bijgewerkt: 20 feb 2016, 12:49
Advertentie
/

Voor Frank de Boer is het puzzelen in de verdediging; de oefenmeester kan zondag tegen Excelsior geen beroep doen op de geblesseerde Kenny Tete en Jairo Riedewald en zag vorig weekend Mike van der Hoorn ook nog eens een rode kaart krijgen in de wedstrijd tegen FC Groningen. De trainer heeft nu de negentienjarige Damian van Bruggen bij de selectie gehaald om wat meer opties te hebben achterin.

Van Bruggen deed tot nu toe achttien keer mee met Jong Ajax in de Jupiler League. Vorig seizoen speelde hij 31 wedstrijden voor het beloftenelftal van de Amsterdammers. De verdediger, die rugnummer 40 toebedeeld krijgt, is niet de enige debutant in de selectie; ook Robert Muric mag hopen op zijn eerste speelminuten in Ajax 1. De negentienjarige Kroaat maakte dit seizoen zes doelpunten in 22 wedstrijden in de Jupiler League. Vorig jaar was hij goed voor vier goals in zeventien wedstrijden.

Ajax moet het zondag tegen Excelsior overigens ook doen zonder Daley Sinkgraven. De middenvelder speelde maandagavond met Jong Ajax mee in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en liep daar een blessure op.

Bezig met laden …