voetbalzone

De Boer heeft goed nieuws voor Dijks, Alderweireld, Blind en Van Rhijn

Erik van Dam28 jul 2012, 21:10
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2012, 21:10
Advertentie

Frank de Boer is er voor het grootste deel over uit wie hij over een week opstelt in de basis tegen PSV. Dan speelt Ajax om de Johan Cruijff Schaal, de prijs waarop het sinds 2007 geen beslag meer legde. Alleen aan de zijkanten heeft de trainer nog wat vraagtekens. Hij weet al wel dat Mitchell Dijks links achterin zal beginnen. De negentienjarige verdediger zal zodoende zijn officiële debuut mogen maken.

/

Er is wel een kleine 'maar': De Boer zegt in NUsport te kiezen voor Dijks, tenzij Dico Koppers deze week nog formidabel speelt tegen Norwich City én dat niveau weet vast te houden. In de tweede helft van de oefenwedstrijd tegen Southampton (0-1 zege) maakte Dijks indruk op zijn trainer. “Toen ging het zeker goed. In de eerste helft zat het soms niet goed in de communicatie met Boerrigter. Soms moest Mitchell doordekken en deed hij dat niet.”

“Maar ik kies nu voor Dijks op die plek. Tenzij z’n concurrent Dico Koppers het echt fantastisch doet tegen Norwich City en de rest van de week. Die slag houd ik nog om de arm.” Centraal achterin kiest de trainer voor Daley Blind op de plek van de vertrokken Jan Vertonghen. Ricardo van Rhijn begint aan de rechterkant van de defensieve linie. Toby Alderweireld zal zoals altijd ook in het centrum staan.

Bezig met laden …