voetbalzone

‘De Boer heeft ook tegen dat zijn tijd bij Barça niet de meest glorieuze was’

Peter Nusselder12 mrt 2014, 13:00
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2014, 13:00
Advertentie

Ajax is onder leiding van Frank de Boer hard op weg naar de vierde landstitel op rij, en als de Amsterdammers inderdaad opnieuw kampioen van Nederland worden, zou de trainer overwegen om komende zomer een nieuwe uitdaging te zoeken. Het is echter de vraag of hij die vindt bij Barcelona.

voetbalzone

De club waar de oud-verdediger tussen 1999 en 2003 speelde wordt momenteel gecoacht door Gerardo Martino, maar de Argentijn lijkt niet het volledige vertrouwen van de clubleiding te hebben. Hoewel De Boer genoemd wordt bij Barça, is de 43-jarige oefenmeester volgens correspondent Edwin Winkels zeker niet de voornaamste kandidaat om de nieuwe coach van de Catalanen te worden.

“Anders dan eerder bij Frank Rijkaard en Josep Guardiola zal de stem van Johan Cruijff bijvoorbeeld niet gehoord worden”, laat Winkels weten in het Algemeen Dagblad. “De Boer heeft ook tegen dat zijn periode als voetballer bij Barcelona niet de meest glorieuze was. Hij erkende later zelf dat de Nederlandse kolonie (tot negen spelers) toen veel te groot en daardoor niet populair was”, geeft de correspondent aan.

Bezig met laden …