voetbalzone

De Boer heeft Van der Hoorn weer niet nodig; Cillessen krijgt rust

Bart Kruyt18 dec 2013, 11:54
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2013, 11:54
Advertentie

Mike van der Hoorn had zich waarschijnlijk wel wat meer voorgesteld van zijn avontuur bij Ajax. De verdediger maakte in de zomer de overstap van FC Utrecht, maar is er niet in geslaagd om een basisplaats af te dwingen. Afgelopen zondag ontbrak hij al in de wedstrijdselectie voor het uitduel bij SC Cambuur en ook de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels gaat aan zijn neus voorbij.

/

Ajax maakt op de website van de club bekend dat Frank de Boer maar een wijziging heeft doorgevoerd in zijn selectie: Jasper Cillessen krijgt rust en daarom reist Mickey van der Hart mee naar Spakenburg. Kenneth Vermeer zal op doel staan en Van der Hart op de bank plaatsnemen. Verder neemt De Boer dezelfde spelers mee als naar Leeuwarden.

De zeventienjarige Jaïro Riedewald zit zodoende opnieuw bij de selectie en Van der Hoorn niet. De Boer legde zondag nog uit dat de verdediger niet als linksback kan spelen en dat hij alleen daarom buiten de boot valt. Van der Hoorn deed tot dusver pas in twee competitieduels, vier Champions League-wedstrijden en een bekerduel mee in het eerste van Ajax.

Bezig met laden …