voetbalzone

De Boer: 'Het is onze keuze geweest om hem af te laten vallen'

Matthijs van Laar26 sep 2013, 16:44
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2013, 16:44
Advertentie

Eyong Enoh staat in principe nog een kleine twee jaar onder contract bij Ajax, maar als de Kameroener aan spelen toe wil komen, doet hij er goed aan om zijn heil elders te zoeken. De breker op het middenveld is namelijk ver gedaald in de pikorde van coach Frank de Boer, die daar geen doekjes om windt. “Enoh is op dit moment vierde keus of zo voor mij”, verklaarde hij na afloop van het bekerduel met FC Volendam.

/

De Boer heeft Enoh hoogstpersoonlijk medegedeeld dat er voor hem geen toekomst is in Amsterdam. Vooralsnog maakt de speler echter nog altijd deel uit van de A-selectie. “Ik kies in ieder geval voor anderen. Eyong stelt zich super op, ook al is het niet gemakkelijk”, weet de oefenmeester. “Het is een kwestie van doorselecteren en het is onze keuze geweest om hem af te laten vallen. Ik moet die keuze maken. Mijn besluit staat niet onder druk, nee.”

Enoh kwam in 2008 over van Ajax Cape Town en speelde sindsdien 98 competitiewedstrijden voor de regerend landskampioen. Vorig seizoen werd hij tijdelijk gestald bij Fulham, maar ook in Londen wist hij niet echt te imponeren. Dit jaar beperken de optredens van de 27-jarige Afrikaan zich tot hier en daar een wedstrijd bij Jong Ajax.

Bezig met laden …