voetbalzone

De Boer: ‘Het wordt dan gewoon tijd dat Jasper een penalty stopt’

Erik van Dam26 feb 2015, 06:00
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2015, 06:00
Advertentie
voetbalzone

Jasper Cillessen stopte in zijn loopbaan nog nooit een strafschop. De statistici zijn er het laatste jaar bovenop gedoken, sinds Louis van Gaal op het WK 2014 besloot Tim Krul erin te brengen ten faveure van Cillessen. De Telegraaf zocht uit dat een nieuwe keeperswissel, donderdagavond tijdens Legia Warschau-Ajax, puur op papier zinvol zou zijn. Diederik Boer doet het namelijk beter dan Cillessen bij elfmetertrappen.

De reservekeeper van Ajax keerde 17 van de 61 penalty’s die er tegen hem werden genomen in de jaren dat hij uitkwam voor PEC Zwolle. Cillessen staat nog op 0 saves in 24 pogingen. Toch zal Frank de Boer in principe niet kiezen voor een keeperswissel à la Van Gaal, verzekert hij in de ochtendkrant. Hij legt uit dat de ontmoeting met Legia twee duels betreft en dat als hij wisselt, hij dat waarschijnlijk zal doen om een extra doelpunt te forceren.

“En gezien de fysieke gesteldheid van een aantal spelers, denk ik niet dat ik in 120 minuten een wissel kan uitsparen. Het wordt dan gewoon tijd dat Jasper een penalty stopt. Maar ik hoop dat het niet tot een strafschoppenreeks hoeft te komen”, voegt de trainer van Ajax eraan toe.

Bezig met laden …