voetbalzone

De Boer: 'Hij heeft een goede inspeelpass, maar dat wisten we natuurlijk al'

Bart Kruyt14 jul 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2013, 07:00
Advertentie

Frank de Boer is goed te spreken over het eerste optreden van Mike van der Hoorn in een Ajax-shirt. De van FC Utrecht overgenomen verdediger kwam zaterdag als invaller in het veld in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk en maakte een degelijke indruk. Met Van der Hoorn in de defensie kreeg Ajax geen goal meer tegen: de Amsterdammers wonnen met 5-1.

/

De Boer was tevreden over het spel van de nieuwkomer. "Hij speelde goed en maakte een erg degelijke indruk op mij", zei de oefenmeester in gesprek met Ajax TV. "Hij beschikt ook over een goede inspeelpass, maar dat wisten we natuurlijk al." Van der Hoorn deed zaterdag de tweede helft mee, als vervanger voor Toby Alderweireld.

De jeugdinternational zelf toonde zich na afloop van het duel ook al een tevreden mens: "Het voelt heel lekker", zei Van der Hoorn. "Ik moest niet te veel willen, dan maak je alleen maar fouten. Gewoon voetballen zoals bij Utrecht. Er zit enorm veel voetbal en kwaliteit in deze ploeg en ik ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken."

Bezig met laden …