voetbalzone

De Boer: 'Hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen'

Bart Kruyt22 sep 2015, 20:50
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2015, 20:50
Advertentie

John Heitinga wacht nog altijd op zijn eerste officiële speelminuten van dit seizoen en het zou er woensdagavond wel eens van kunnen gaan komen. De verdediger van Ajax is opgenomen in de wedstrijdselectie voor het bekerduel met De Graafschap, terwijl Jaïro Riedewald rust krijgt en ontbreekt. Heitinga en Mike van der Hoorn strijden nu om een plekje in de basis.

voetbalzone

Frank de Boer wilde op de website van Ajax nog niet aangeven of hij van plan is om Heitinga speelminuten te geven. “Het is lastig om tijdens het seizoen wedstrijdfit te worden”, zegt de coach. “Dat ritme moet je eigenlijk tijdens de voorbereiding opdoen. Maar je ziet dat hij stappen maakt, hij komt eraan. En dat is goed, want hij is niet alleen als opvulling van de selectie gekomen. Hij wil graag laten zien waartoe hij nog in staat is.”

De 31-jarige Heitinga maakte vorige maand wel al speelminuten bij Jong Ajax, toen hij een volledige wedstrijd meedeed tegen FC Eindhoven. Vervolgens kwam hij echter niet meer in actie. Heitinga had last van zijn knie, maar is inmiddels fit en dus inzetbaar voor De Boer.

Bezig met laden …