voetbalzone

De Boer: ‘Hij is niet één, maar twee of drie stappen vooruitgegaan’

Gijs Freriks20 jul 2014, 21:30
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2014, 21:30
Advertentie

Mike van der Hoorn wacht nog altijd op zijn doorbraak bij Ajax. De 21-jarige verdediger kende een debuutseizoen vol hobbels, maar heeft tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen indruk gemaakt op Frank de Boer.

voetbalzone

“Mike was de laatste twee, drie maanden van vorig seizoen al goed bezig en heeft dat doorgezet”, zegt de trainer in gesprek met Ajax TV. “Mike is niet een stap vooruitgegaan, maar twee of drie stappen. Hij speelt met meer zelfvertrouwen. Dat moet ook, met zijn lengte. Hij moet uitstralen dat niemand een duel van hem gaat winnen.”

Van der Hoorn zei eerder op de dag al ‘verder’ te zijn dan ‘vorig jaar’: “Ik heb moeten wachten op mijn kans, maar zoals het er nu uitziet ga ik in het begin spelen. Dat zou mijn kans zijn.” De ex-speler van FC Utrecht staat door de afwezigheid van WK-ganger Joël Veltman waarschijnlijk in de basis in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle.

Van der Hoorn kwam afgelopen seizoen niet verder dan drie Eredivisieduels, vier optredens in de Champions League, een in de Europa League en een bekerwedstrijd. Tussen januari en april speelde hij zelfs vooral mee bij Jong Ajax.

Bezig met laden …