voetbalzone

De Boer: ‘Hij was misschien zenuwachtig, maar je zag hem na rust groeien’

Peter Nusselder07 okt 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 09:20
Advertentie

Mike van der Hoorn kende afgelopen week tegen AC Milan geen gelukkige invalbeurt in de Champions League, maar tegen zijn ex-club FC Utrecht mocht de verdediger zondag in de basis beginnen bij Ajax en dat ging hem goed af. Trainer Frank de Boer was tevreden over de twintigjarige aanwinst.

/

Zowel de coach van de Amsterdammers als Van der Hoorn zelf was van mening dat de centrumverdediger vooral na rust een prima niveau haalde tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd in de Eredivisie. “Hij was in het begin misschien een beetje zenuwachtig”, vertelt De Boer aan De Telegraaf, “maar je zag hem in de tweede helft echt groeien.”

De wijze waarop Van der Hoorn zich bemoeide met de opbouw en de passing voor zijn rekening nam, deed De Boer deugd. “Ik ben heel blij voor hem, want dit had hij gewoon echt nodig.” De stopper liet overigens weten dat hij met name over de tweede helft tevreden was. “Vooral de eerste helft speelde ik iets te terughoudend, hetgeen misschien wel logisch is. Maar ik moet toch meer lef tonen.”

Bezig met laden …