voetbalzone

De Boer hoeft aan NAC verhuurde Ajax-aanvaller niet meer terug

Erik van Dam20 mrt 2012, 14:28
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2012, 14:28
Advertentie
/

Clubs die Florian Jozefzoon willen inlijven, kunnen komende zomer hun slag slaan. De 21-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract bij Ajax, dat niet verlengd zal worden. De Telegraaf meldt dinsdag dat Frank de Boer in een gesprek te kennen heeft gegeven dat hij Jozefzoon volgend seizoen niet bij zijn selectie zal halen.

Jozefzoon maakte onder Martin Jol in augustus 2010 zijn debuut voor Ajax, als invaller voor Urby Emanuelson. Nadien speelde hij nog drie competitiewedstrijden en een bekerduel tegen MVV voor de Amsterdammers; in dat duel maakte hij zijn eerste en enige doelpunt. Aan het begin van dit seizoen liet De Boer hem, samen met Roly Bonevacia, op huurbasis naar NAC Breda gaan.

In Brabant speelde Jozefzoon tot op heden zestien wedstrijden, waarvan zes als basisspeler. Een doelpunt maakte hij niet voor NAC. Ruim een week geleden liet De Boer al doorschemeren dat hij ontevreden is over de meeste verhuurde spelers. “De laatste maanden is het niet zo gegaan zoals wij dat graag gezien hadden als technische staf.”

Bezig met laden …