voetbalzone

De Boer hoopt dat Milik getergd blijft: 'Zo kan hij het beste antwoorden'

Bart Kruyt22 feb 2016, 18:37
Laatst bijgewerkt: 22 feb 2016, 18:37
Advertentie

Arek Milik sprak afgelopen zaterdag harde woorden in gesprek met Przeglad Sportowy, maar liet een dag later zijn voeten spreken. De spits van Ajax maakte twee prachtige doelpunten tegen Excelsior en hoopt dat hij Frank de Boer nu heeft laten zien dat hij altijd moet spelen. Tegen Feyenoord en FC Groningen zat Milik tot zijn eigen ontevredenheid op de bank.

/

Zondag mocht hij dus wel weer starten en de Pool beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. “Zo kan hij het beste antwoorden”, zei De Boer voor de camera van Ajax TV. De coach hoopt dat Milik getergd blijft, ook als hij weer wekelijks in de basis mag staan: “Hij moet goed beseffen dat een plek op de bank niet alleen de prikkeling moet zijn. Het moet de prikkeling zijn om wedstrijden altijd zo te spelen. Ik ben wel heel blij en tevreden met hem.”

Milik, bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax, staat nu op elf competitietreffers: dat zijn er net zo veel als in het gehele afgelopen voetbaljaar. Na de wedstrijd tegen Excelsior zei hij al dat hij ‘natuurlijk’ wel een beetje boos was dat hij buiten het elftal was gelaten, maar dat hij wel had begrepen waarom De Boer dit gedaan had.

Bezig met laden …