voetbalzone

De Boer: 'Iemand als Jasper komt natuurlijk anders binnen dan Jairo'

Matthijs van Laar11 sep 2015, 17:04
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2015, 17:04
Advertentie
voetbalzone

Frank de Boer had de afgelopen week wat herstelwerkzaamheden te verrichten. De coach van Ajax ontving een aantal fors teleurgesteld Oranje-internationals, die met de nationale ploeg twee keer op rij onderuitgingen en het EK in Frankrijk waarschijnlijk kunnen vergeten. “Het zou doodzonde zijn als deze lichting geen groot toernooi gaat spelen”, verklaarde de oefenmeester vrijdag.

De Boer zei ‘geschrokken en teleurgesteld’ te zijn na de nederlagen tegen IJsland (0-1) en Turkije (2-0). “Het Nederlands elftal hoort thuis op het EK”, vindt hij. Het missen van het eindtoernooi is volgens hem slecht voor het Nederlandse voetbal en slecht voor de ontwikkeling van de spelers. De Boer doelde vooral op Jasper Cillessen, Davy Klaassen, Jairo Riedewald en Kenny Tete, de Ajacieden die deel uitmaakten van de Oranje-selectie.

“Iemand als Jasper Cillessen, een vaste kracht, komt natuurlijk anders binnen dan Jairo Riedewald. Jairo mag trots zijn op zijn debuut, en kan terugkijken op een redelijke wedstrijd”, aldus De Boer. “Over Kenny Tete kun je weinig zeggen. Die heeft goed kunnen trainen en veel kunnen ervaren. En Davy Klaassen was blij dat hij basisspeler was. Het is voor die jongens lekker om weer terug bij Ajax te zijn. Het draait hier toch iets beter dan bij het Nederlands elftal.”

Bezig met laden …