voetbalzone

De Boer: 'Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte'

Matthijs van Laar17 sep 2014, 13:32
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2014, 13:32
Advertentie
voetbalzone

Ajax heeft meer dan honderd miljoen euro in kas, maar weigerde om de afgelopen transferperiode veel geld uit te geven. Het ingezette beleid wordt strikt gevolgd en dat betekent dat jong talent uit de eigen opleiding de voorkeur krijgt boven grote aankopen van buitenaf. Dergelijke afwegingen vallen binnen het takenpakket van directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar Frank de Boer staat pal achter hem.

De coach zegt maar al te goed te begrijpen waarom de hand op de knip wordt gehouden. "Een dure aankoop moet echt van supertoegevoegde waarde zijn. Die moet zestig wedstrijden per jaar ons niveau omhoog helpen. Zo niet: laat maar zitten", zegt De Boer in Voetbal International. Ook is hij van mening dat clubs uit de Nederlandse subtop te hoge bedragen vragen voor hun spelers. Ajax werkt daar echter niet (meer) aan mee.

"Ik vind het heel goed dat Ajax wegblijft van de transfergekte", vervolgt de oefenmeester, die deze zomer relatief goedkope spelers als Nick Viergever, Richairo Zivkovic en Niki Zimling (gehuurd) mocht verwelkomen. "En al je bijvoorbeeld voor tien miljoen euro een speler uit het buitenland wil halen, ben je kansloos. Want dat soort spelers kómt helemaal niet naar Nederland. Dat is gewoon de realiteit."

Bezig met laden …