voetbalzone

De Boer: 'Ik woon al zeven jaar in Qatar en heb er een geweldig leven'

Erik van Dam02 dec 2010, 17:50
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2010, 17:50
Advertentie
/

Ronald de Boer heeft met tevredenheid gereageerd op de Qatarese winst bij de verkiezing van gastland voor het WK 2022. De voormalig Oranje-international woont al jaren in het Midden-Oosten; nadat hij in 2004 Glasgow Rangers verliet, ging hij aan de slag bij Al-Rayyan. Na een jaar verkaste hij richting Al-Shamal, waar hij tot aan zijn pensioen in maart 2008 bleef spelen.

De Boer (40) hielp Qatar enorm om stemmen te winnen voor de mondiale eindronde. “Ik was heel erg nerveus en dacht dat we het gingen afleggen tegen de Verenigde Staten”, geeft de oud-middenvelder toe in gesprek met De Telegraaf. “Maar het is tijd om voetbal in het Midden-Oosten te ontplooien”, benadrukt hij. “Die markt is door de FIFA nog niet benut.”

“Ik heb me ook hard gemaakt om te gaan voor het onbekende. Ik woon er al zeven jaar en heb daar een geweldig leven. Het is bovendien erg veilig en het Midden-Oosten is economisch gezien belangrijk in de wereld.” Qatar organiseerde in de vorige eeuw een Asian Cup en een WK voor spelers tot twintig jaar; in 2011 neemt het de Asian Cup weer op zich. Het land was zelfs nog nimmer in de geschiedenis actief op het toppodium.

Bezig met laden …