voetbalzone

De Boer: 'Ik zei: tegen Rapid Wien stonden we bij rust ook met 0-2 voor'

Matthijs van Laar09 aug 2015, 15:31
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 15:31
Advertentie

Ajax won zondag eenvoudig bij AZ (0-3) en opende het seizoen dus naar wens. Frank de Boer wilde van revanche voor de uitschakeling in de voorronde van de Champions League echter niks weten. Wel gebruikte hij het gewraakte treffen met Rapid Wien om zijn spelers scherp te houden.

voetbalzone

“Het is een proces waar we mee bezig zijn. Ik heb gezegd: tegen Rapid stonden we bij rust ook met 0-2 voor”, verklaarde de coach voor de camera van FOX Sports. Dit keer stond het bij rust al 0-3 en sleepte Ajax de ruime voorsprong moeiteloos over de eindstreep. “Laten we hopen dat we continu blijven leren van onze fouten. Hoe sneller dat selectie leert, hoe beter het zal worden.”

Helemaal tevreden was de oefenmeester nog niet. Hij zag dat zijn ploeg na de vroege 0-1 hier en daar eenvoudig kansjes weggaf. “Het kan altijd beter, maar dit is fijn. Ook voor de technische staf”, vervolgde De Boer, die vervolgens de onverwacht simpele zege probeerde te verklaren. “Misschien kwam dat ook omdat AZ donderdag nog gevoetbald heeft. Zij hebben weinig rust gehad.”

Ten slotte kwam hij terug op het wegvallen van Anwar El Ghazi, die na rust geblesseerd werd vervangen. “Volgens mij valt het mee”, stelde de coach zijn fans gerust. “Maar we moeten het maandag nog even goed bekijken.”

Bezig met laden …