voetbalzone

De Boer: 'Je denkt: Bojan maakt het verschil, maar je valt terug op eigen jeugd'

Matthijs van Laar29 mrt 2014, 15:04
Laatst bijgewerkt: 29 mrt 2014, 15:04
Advertentie

Ajax stevent af op de vierde landstitel onder Frank de Boer en toch is het niet enkel rozengeur en maneschijn in Amsterdam. Het spel is vaak onder de maat en op Europees niveau bleek het elftal niet eens opgewassen tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De Boer loopt in een interview met de Volkskrant niet weg voor de logische kritiek, maar probeert wel aan te geven hoe lastig zijn baan is.

voetbalzone

Het is namelijk geen noviteit dat Ajax jaar in, jaar uit wordt beroofd van zijn beste spelers. De Amsterdammers proberen dat op te vangen met eigen jeugd en aankopen van buitenaf, maar de vijver waaruit kan worden gevist is klein. "Iemand van tien miljoen euro wil niet naar de Nederlandse competitie", weet De Boer. Ajax moet het dus vooral hebben van het scouten van spelers op jonge leeftijd. Hij noemt Christian Eriksen als voorbeeld.

Van spelers van dat niveau moet Ajax er volgens hem vijf à zes hebben. "Als je die twee jaar bij elkaar houdt en je hebt het geluk dat een type als André Ooijer bij je wil spelen, kun je het elke tegenstander lastig maken." Spelers van naam zijn De Boer de laatste jaren niet zo goed bevallen. "Je denkt van tevoren: een Bojan, een Theo Janssen, die maken het verschil. Maar bijna altijd, en daarom zijn we zo voorzichtig, moet je terugvallen op eigen jeugd."

Bezig met laden …