voetbalzone

De Boer kan Milik niets beloven: 'Maar hij zit niet in een crisis'

Bart Kruyt18 feb 2015, 14:15
Laatst bijgewerkt: 18 feb 2015, 14:15
Advertentie

Ajax speelt in de Europa League tegen Legia Warschau en de Poolse verslaggevers die woensdag aanwezig waren bij de persconferentie van Frank de Boer, waren vooral benieuwd of Arek Milik donderdag in de basis zou gaan starten. Dat kon de coach niet beloven, maar de kans dat Milik zal starten, lijkt klein. De Poolse spits begint de laatste weken immers steeds op de bank.

voetbalzone

De Boer kiest de laatste tijd voor Lasse Schöne als spits. "Arek is een echte spits, maar wij hebben ook behoefte aan een aanspeelpunt, zodat de anderen kunnen aansluiten", legde De Boer volgens Voetbal International uit. "Dat was de reden dat ik de laatste weken voor Schöne koos. Het gebeurde namelijk te vaak dat we de bal na drie seconden alweer kwijt waren."

De Boer vindt niet dat Milik in een 'crisis' zit: "Nee, helemaal niet. Hij is nog hartstikke jong en speelt pas net bij ons. Dan heb je goede en mindere periodes. Die mindere fase viel bovendien samen met wedstrijden waarin het met de ploeg óók niet goed ging. Hij traint in ieder geval keihard", aldus de oefenmeester, die Milik wel gewoon in zijn wedstrijdselectie heeft opgenomen.

Bezig met laden …