voetbalzone

De Boer legt passeren Zivkovic uit: ‘Het is nog niet goed genoeg’

Erik van Dam06 mrt 2015, 16:20
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2015, 16:20
Advertentie

Ajax legde vorig jaar zomer een bedrag van zo’n tweeënhalf miljoen euro op tafel, om Richairo Zivkovic over te nemen van FC Groningen. Verder dan vier invalbeurten is de jonge spits nog niet gekomen, omdat Frank de Boer ook de beschikking heeft over Arek Milik en Kolbeinn Sigthórsson. Hij wil Zivkovic dit seizoen helemaal laten afmaken bij de beloften in Amsterdam, waar hij het tot nu toe prima doet en zijn trefzekerheid meer dan eens heeft aangetoond.

voetbalzone

Met achttien goals in twintig wedstrijden is Zivkovic de productiefste speler van Jong Ajax en bijna topscorer van de complete Jupiler League. Zondag speelt Ajax thuis tegen Excelsior en kan trainer De Boer niet beschikken over Milik en Sigthórsson: zij zijn door fysiek malheur niet inzetbaar. Overschakelen naar Zivkovic is echter geen optie. “Hij doet het goed, maar laten we niet vergeten dat hij nog A-junior is.”

“Het scoren zit wel goed bij Jong Ajax, maar er zijn ook veel verbeterpunten. Het meevoetballen en het tactische gedeelte kan beter, maar dat weet hij zelf ook”, legt De Boer vrijdag desgevraagd uit. “Ik denk dat Richairo nu beter begrijpt: het is nog niet goed genoeg voor een basisplaats bij het eerste. Zo duidelijk zijn we.”

Bezig met laden …