voetbalzone

De Boer liet grote aankoop verpieteren: ‘Had niks te zeggen over zijn komst’

Dominic Mostert02 nov 2016, 07:05
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2016, 07:05
Advertentie

Frank de Boer stapte pas op 9 augustus in bij Internazionale en had dus weinig tijd om de selectie naar zijn hand te zetten. Dat proces blijkt ook van bovenaf bemoeilijkt te zijn, want De Boer had weinig te zeggen over zijn selectie. Hij kreeg bijvoorbeeld Gabriel Barbosa in de schoot geworpen zonder erom gevraagd te hebben. Gabigol kwam voor 29,5 miljoen euro over van Santos.

/

Ronald de Boer constateert dat zijn broer er niet in slaagde 'de boel op de rit te krijgen'. "Dan kan je bepaalde factoren aanwijzen. De selectie was nog niet wedstrijdfit en veel te groot", stelt De Boer vast in gesprek met Bureau Sport. "Er zouden zeven of acht spelers vertrekken, maar er kwamen er twee bij. Waaronder Gabriel Barbosa."

"Op die transfer had Frank geen inspraak. Gabriel was er ineens. Kortom, je hoopt je te focussen op alleen het voetbal, maar er kwamen veel andere, indirecte zaken bij kijken", merkt de broer van Frank op. Uiteindelijk speelde Barbosa maar een paar minuten speeltijd bij één invalbeurt. "We dachten dat Inter, een mooie club verder, bij hem paste. Maar dat is een inschattingsfout geweest."

Ontslagvergoeding
Volgens La Gazzetta dello Sport kan De Boer een aanzienlijke ontslagpremie tegemoet zien na zijn vertrek. De Nederlander zou 1,3 miljoen euro meekrijgen na de ontbinding van zijn driejarige contract. Overigens vertrekt de hele Nederlandse staf, onder wie Orlando Trustfull en Michel Kreek, in het kielzog van De Boer, meldt De Telegraaf.

Bezig met laden …