voetbalzone

De Boer mist drietal, geeft Cerny nieuwe kans en zet Van Rhijn op tribune

Bart Kruyt20 nov 2015, 12:08
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2015, 12:08
Advertentie

Vaclav Cérny mag zaterdagavond hopen op zijn tweede competitiewedstrijd in de Eredivisie. De aanvaller mocht in augustus al eens invallen tegen Willem II en is door Frank de Boer nu weer bij de wedstrijdselectie gehaald voor het thuisduel met SC Cambuur. Daley Sinkgraven, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi zullen in deze wedstrijd niet van de partij zijn.

voetbalzone

Dat El Ghazi het treffen van zaterdagavond niet zou halen was al bekend, maar achter de namen van Bazoer en Sinkgraven stonden nog vraagtekens. De middenvelders blijken echter niet fit genoeg te zijn om te kunnen spelen tegen Cambuur. Davy Klaassen en Jairo Riedewald waren ook twijfelgevallen, maar zij zitten wel gewoon bij de groep.

Opvallend is verder dat De Boer geen plaats heeft voor Ricardo van Rhijn: de rechtsback was vorig jaar nog een vaste basisspeler bij Ajax, maar is zijn plek dit seizoen kwijtgeraakt aan Kenny Tete. In de vorige wedstrijden zat hij steeds op de bank, maar nu moet Van Rhijn op de tribune plaatsnemen. De Boer heeft ervoor gekozen om John Heitinga bij de wedstrijdselectie te halen.

Bezig met laden …