voetbalzone

De Boer: 'Of ik de juiste keuze heb gemaakt, zal moeten blijken'

Bart Kruyt11 jan 2015, 08:25
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2015, 08:25
Advertentie

Ajax besloot om Stefano Denswil transfervrij te laten gaan en de verdediger tekende aan het begin van deze week een contract bij Club Brugge. Hij miste dus al het trainingskamp in Qatar en daar liep Joël Veltman zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 een hamstringblessure op. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend, maar Veltman lijkt er voorlopig wel even uit te liggen.

voetbalzone

Mocht de verdediger inderdaad weken aan de kant staan, dan krijgt de beslissing van Ajax om Denswil gratis te laten gaan direct een heel andere lading. "Of ik de juiste keuze heb gemaakt om Stefano transfervrij te laten gaan zal moeten blijken", zei De Boer al vóór het duel met Schalke tegen De Telegraaf. "Maar ik vond zijn ontwikkeling achterblijven. Juist toen Niklas geblesseerd was, ging hij steeds minder goed spelen. Op zulke momenten moet je er staan."

Mike van der Hoorn staat nu klaar om Veltman te vervangen: hij zal in ieder geval vrijdag tegen FC Groningen in de basis staan. "Mike heeft laten zien dat hij er ook klaar voor is”, zei De Boer zaterdag al op de officiële website van Ajax. “Joël is belangrijk als verdediger en ook als persoon binnen het team. Dat is wel een smet op de week. Maar over de hele linie ben ik tevreden.”

Bezig met laden …