voetbalzone

De Boer: ‘Ondanks vertrek Eriksen en Alderweireld heeft Ajax de status’

Gijs Freriks27 sep 2013, 15:15
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2013, 15:15
Advertentie

Ajax gaat zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles op zoek naar de vierde seizoensoverwinning in de Eredivisie. Die is voor de ploeg van Frank de Boer ook meer dan welkom, want vorige week werd met liefst 4-0 van PSV verloren en men wil voorkomen dat de achterstand van vier punten op de koploper uit Eindhoven oploopt.

/

De landskampioen heeft tot dusver dus weinig indruk gemaakt, want ook in het KNVB-bekerduel met FC Volendam had Ajax het lastig. De Boer hoopt dat zijn ploeg de stijgende lijn snel weet te vinden. “Ik had gehoopt dat we nu verder zouden zijn. Het moet allemaal een stuk constanter”, zegt de trainer op de website van Ajax. “Ondanks het vertrek van Christian Eriksen en Toby Alderweireld hebben we nog steeds de status en kwaliteit om één van de titelfavorieten te zijn.”

Go Ahead behoort logischerwijs niet tot die favorieten, maar De Boer weet dat de promovendus zich niet zomaar opzij zal laten zetten. “Ze doen het boven verwachting goed. Go Ahead heeft een goede spelopvatting, het ziet er allemaal leuk uit, en heeft niets te verliezen.” Kowet staat na zeven speelronden op een verdienstelijke elfde plaats in de Eredivisie.

Bezig met laden …