voetbalzone

De Boer ontevreden over huurlingen: ‘Gaat niet zoals wij het graag zien’

Peter Nusselder09 mrt 2012, 10:46
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2012, 10:46
Advertentie

Ajax had gehoopt dat enkele spelers die dit seizoen verhuurd zijn zich bij hun tijdelijke club verder zouden ontwikkelen, om zich komende zomer sterker weer in Amsterdam te melden. Over de prestaties van veel huurlingen is hoofdtrainer Frank de Boer echter allerminst te spreken.

/

Marco Bizot doet het in dienst van Jupiler League-club SC Cambuur-Leeuwarden prima, maar in de Eredivisie hebben Geoffrey Castillion (RKC Waalwijk), Rodney Sneijder (FC Utrecht), Florian Jozefzoon en Roly Bonevacia (beiden NAC Breda) het moeilijker. “De laatste maanden is het niet zo gegaan zoals wij dat graag gezien hadden als technische staf”, erkent De Boer in gesprek met Ajax TV.

“Alleen Bizot heeft een vaste basisplek, al heeft hij een terugslag gehad door een blessure. Maar hij doet het heel goed. De andere jongens zijn begonnen als basisspeler, maar zijn op de bank terecht gekomen”, aldus de coach, die met alle spelers gesproken heeft. “Je zal er elke dag keihard voor moeten werken om beter te worden. Ik zeg niet dat ze dat niet doen, maar ik heb wel het gevoel dat sommigen denken ‘dat doe ik wel even’.”

Bezig met laden …