voetbalzone

‘De Boer ontving 750.000 euro voor hand-en-spandiensten Qatar’

Thijs Post18 jan 2011, 15:28
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2011, 15:28
Advertentie

De toewijzing van het WK 2022 aan Qatar blijft stof doen opwaaien. De Britse krant The Daily Telegraph publiceerde een aantal documenten waaruit blijkt wat voor betalingen en toezeggingen er zijn gedaan om het WK binnen te slepen. Dat meldt NUsport. Volgens het medium kreeg ambassadeur Ronald de Boer 750.000 euro voor zijn hand-en-spandiensten, terwijl Zinedine Zidane zelfs 2,3 miljoen op zijn bankrekening kon bijschrijven.

/

Ook Gabriel Batistuta kreeg een behoorlijk bedrag wegens zijn rol als ambassadeur: 1,7 miljoen euro. Daarnaast publiceerde de Engelse krant een aantal dubieuze afspraken: zo geeft de voetbalbond van Qatar (QFA) financiële steun aan de Argentijnse evenknie (AFA). De Zuid-Amerikaanse bond zit al enige tijd in de financiële zorgen.

Voorts is Qatar een samenwerking aangegaan met zowel Real Madrid als Barcelona, teneinde de Spaanse stem binnen te hengelen. Ook zou het land aan de Aziatische voetbalbond (AFC) een accommodatie beloofd hebben, inclusief een wolkenkrabber, huisvesting, auto’s en een privéjet. Tot slot zouden verschillende personen, waaronder journalisten, giften hebben ontvangen met een totale waarde van 300.000 euro.

De voetbalbond van Qatar benadrukt dat er geen giften zijn gedaan aan leden van het uitvoerend comité. Een woordvoerder gaat in de krant verder dat de gang van zaken tijdens het bid binnen de regels van de wereldvoetbalbond FIFA plaatsvonden. "Het uiteindelijke succes van ons bid waren de sterke presentaties die wij voor de leden van het uitvoerend comité hebben gehouden."

Bezig met laden …