voetbalzone

De Boer over Van der Hoorn: 'Ik verwacht dat hij ook kan slagen bij Ajax'

Bart Kruyt04 aug 2013, 11:40
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2013, 11:40
Advertentie

Ajax heeft de selectie rond, hoewel de kans bestaat dat spelers als Toby Alderweireld en Christian Eriksen de club in de huidige transferperiode nog verlaten. Trainer Frank de Boer haalde met Bojan Krkic en Mike van der Hoorn twee potentiële basisspelers in huis en is dan ook de eerste die erkent dat zijn ploeg de topfavoriet is voor de titel. De Boer is erg tevreden over de twee nieuwelingen.

/

Bojan wordt gehuurd van Barcelona en deed zowel in de finale van de Johan Cruijff Schaal als in de competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade iets langer dan een uur mee. “Je ziet bij Bojan aan alles dat hij een goede speler is”, zegt De Boer op de officiële website van de hoofdstedelingen. “Voor zijn komst speelde hij sinds april geen wedstrijd meer vanwege een bovenbeenblessure. Hij heeft zich heel goed fit gehouden in de vakantieperiode, want hij kon al snel 45 minuten spelen.”

Van der Hoorn moet zijn officiële debuut voor Ajax nog maken. De twintigjarige verdediger kwam over van FC Utrecht en De Boer is wat voorzichtiger met de beoogde opvolger van Alderweireld: “Hij heeft een heel zwaar seizoen gehad. Daarbij was hij er in Israël bij op het jeugd-EK. Uiteindelijk past Mike zich goed aan, ik verwacht dat hij ook kan slagen bij Ajax. We hebben nu een volwaardige selectie, waarmee we op hoger niveau kunnen trainen. Het geraamte staat er nu wel”, aldus De Boer.

Bezig met laden …