voetbalzone

De Boer: 'PSV is de topfavoriet, maar Ajax is dat ook altijd'

Bart Kruyt03 aug 2012, 15:45
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2012, 15:45
Advertentie

Dick Advocaat zal vermoedelijk met zijn beoogde basisopstelling voor het seizoen beginnen aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal, maar Frank de Boer heeft andere plannen. De coach van Ajax liet vrijdag op de persconferentie weten dat 'niet alle gevestigde namen die er normaal bij zijn zullen spelen'. Christian Eriksen en Gregory van der Wiel zijn er zondag tegen PSV niet bij.

/

De middenvelder en rechtsback krijgen nog rust van De Boer. "Eriksen hopen we in de Super Cup van Jong Ajax tegen Jong Twente een uur te laten voetballen zodat hij in de eerste competitiewedstrijd bij AZ vanaf de bank kan spelen. De wedstrijd daarna, NEC uit, moet hij vervolgens honderd procent fit zijn", noteerde Voetbal International uit de mond van De Boer.

De Boer ziet PSV en Ajax als de grote favorieten in de strijd om de titel. "Ik schat PSV nóg hoger in dan vorig seizoen", zei de oefenmeester. "Door de versterkingen en de ervaring van Mark van Bommel die ze erbij hebben gekregen. Hij kan op moeilijke momenten net dat ene zetje geven zodat iets positief uitslaat, in plaats van negatief. Juist in moeilijke tijden kan hij jonge spelers helpen. PSV is topfavoriet, maar Ajax is dat ook altijd. Allebei titelkandidaten dus."

Bezig met laden …