voetbalzone

De Boer tevreden over Ajax: ‘Met 1-0 winnen is gewoon goed’

Erik van Dam20 aug 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2015, 23:00
Advertentie
voetbalzone

Ajax wil graag de groepsfase van de Europa League bereiken en rekende donderdag in de eerste ontmoeting met FK Jablonec af met die club: dankzij een strafschop van Arek Milik eindigde het in 1-0. Ajax speelde vrij flets en kwam niet tot veel grote kansen tegen de verdedigend ingestelde Tsjechen. Frank de Boer was na afloop niet ontevreden.

“Uiteindelijk hebben we vanavond wel een resultaat gehaald waar we verder mee kunnen. Dat is het allerbelangrijkste. Met 1-0 winnen is gewoon goed”, oordeelt de coach van Ajax op de clubwebsite. Hij verklaart dat ‘de nul houden’ een voornaam doel was en dat Ajax in die missie is geslaagd. Bovendien vindt De Boer de eindstand geen gevaarlijke uitslag voor het weerzien van volgende week.

“Ajax moet gewoon winnen van deze tegenstander. Als wij komende week scoren, moeten zij er drie maken. Hopelijk zullen we daar meer ruimtes krijgen. Ook om meer dreigend te worden. We kunnen bij vlagen en op momenten veel opportunistischer zijn. Daarin kunnen we stappen maken”, weet ook De Boer. Ajax gaat zich nu voorbereiden op de competitiewedstrijd van zondag tegen NEC, in De Goffert.

Bezig met laden …